Moderne dans
In de 20ste eeuw is modern ontstaan toen dansers en choreografen hun eigen weg gingen. Modern is nog steeds in ontwikkeling! Modern dans, is een dansstijl die focust op het interpreteren van de eigen dansideeën. Bij modern dient het lichaam als expressie- en communicatiemiddel. Zo probeert men los te breken van de regels die bepaalde dansen opleggen. Men probeert de eigen dansideeën uit te voeren.


Doordat men losbreekt van de regels en tracht de eigen ideeën toe te passen, kan men zich vrij en relaxed begeven op de dansvloer. De eigen interpretatie maakt de kans op plankenvrees of zenuwen vrijwel nihil, aangezien men zelf beslist welke bewegingen men gaat doen.


De stijl die men gebruikt bij het moderne dansen is dan ook niet vastgelegd en varieert van danser tot danser. Bij moderne danslessen proberen we de leerlingen aan te sporen om hun eigen gevoelens en stemming te gebruiken bij het uitvoeren en uitvinden van hun eigen danspasjes. Men breekt los van de verplichte rechte vorm van het lichaam die bij het klassiek ballet of stijldansen zeer typerend zijn. Modern kan op alle soorten muziek worden uitgevoerd, van klassiek tot pop!

 

In tegenstelling tot klassieke wordt er veel op de grond bewogen. Door bewegingen en de houding van de dansers word het verhaal vertolkt. Modern heeft qua kleding geen regels. De kleding wordt vaak aangepast aan het verhaal. Meestal zijn de kleren wel strak zodat het publiek de bewegingen en expressies van het lichaam goed kunnen zien.

danc2green.png
dansers.jpg