Isolaties
Spiergroepen gebruiken waarvan je het bestaan niet wist”, dat je deze leert “beheersen” en dat de “isolaties steeds groter worden” naar mate je langer danst. Isoleren betekent letterlijk, dat de verschillende lichaamsdelen contact met elkaar hebben.
Alleen is het ene lichaamsdeel passief en het andere lichaamsdeel actief. Men werkt zowel aan de actieve als passieve bewegingen.
Lichaamsdelen bewegen onafhankelijk en kunnen ook in verschillende tempo’s/ritmes van elkaar bewegen. Vanuit een isolatie kan men ook meerdere bewegingen combineren.

Na de houding zijn de isolaties een van de belangrijkste aspecten van dans. Zonder een goede isolatie kan geen goede combinatie ontstaan. Vandaar dat we zeer veel tijd in de isolatie stoppen. Het geheel wordt geïsoleerd tot het kleinste detail en daarna worden ze weer samengevoegd tot een geheel.

De eerste fase is controle van passieve en actieve bewegingen.
De tweede fase is een combinatie van de actieve bewegingen. De passieve bewegingen blijven bewust onder controle ook al bewegen ze niet. De isolaties en combinaties moeten er makkelijk uitzien, ze mogen dus niet verkrampt overkomen. 

turn3green.png
breakzw.jpg